BOZPforum.cz Magazín Logo

Spustili jsme Facebook skupinu “Bezpečnost práce”

Mohlo by vás také zajímat
25. 9. 2019
BOZPforum.cz (redakce)

Pro ještě lepší šíření povědomí o významu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a všech souvisejících oblastí, jsme pro vás 19. 9. 2019 spustili Facebook diskusní skupinu: “Bezpečnost práce.” Neskutečně nás těší váš zájem, jehož důkazem je to, že se do skupiny jen za prvních pět dní přidalo více než 5000 členů, kteří společně přidali více než 5000 reakcí.

Principy a pravidla diskusní skupiny

Aby skupina skutečně sloužila svému účelu a pomáhala šířit povědomí o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci, museli jsme jí stanovit jasná pravidla, jejichž dodržování budeme striktně vyžadovat. Nechceme ze skupiny vytvořit nepřehledné “smetiště” všeho možného i nemožného, kterých jsou různě po internetu stovky.

Slušné chování a respekt

Ve skupině opravdu vyžadujeme slušné chování a vzájemný respekt jednotlivých členů mezi sebou. Každý má svůj životní příběh, své vlastní zkušenosti, které postupně utvořily jeho názory. To, že se něčí názory liší od těch vašich, je zcela v pořádku. Nutně to neznamená důvod k nenávisti! Myslete na to při diskusi!

Pravidla pro vkládání příspěvků

Každý má právo vložit svůj vlastní příspěvek. Vložený příspěvek musí respektovat tato pravidla:

  1. příspěvek musí souviset s problematikou bezpečnosti a ochrany zdraví při práci;
  2. k příspěvkům vždy přidávejte vlastní názor, pohled na věc, zkušenosti, popis situace apod.;
  3. vkládejte pokud možno své autorské příspěvky (vaše vlastní videa, fotografie, zkušenosti apod. Tyto příspěvky budou mít vždy přednost);
  4. veškerý obsah, jako např. video, audio nebo fotografie, nahrávejte přímo na Facebook do příspěvku;
  5. příspěvky, které budou obsahovat odkaz na externí web nebo příspěvky, které budou obsahovat neautorské video, nemusejí být schváleny a jejich obsah, pokud již není v naší databázi, může být publikován zde na webu, v sekci: “FOTO / VIDEO“;
  6. příspěvky nesmí obsahovat reklamu.

Všechny příspěvky jsou schvalovány správci a moderátory.

Za den bude schváleno jen omezené množství příspěvků, aby existoval dostatečný čas pro diskusi ke každému z nich.

Schválení příspěvku, dle aktuální fronty příspěvků, může trvat i několik dní. Buďte proto trpěliví. Nezasílejte stejný příspěvek zbytečně vícekrát. Na řadu se jistě dostanete a takto bude zaručeno, že váš příspěvek nezapadne mezi hromadou dalších.

Pokud někdo již dříve vložil stejný příspěvek, jako vy, pak váš duplicitní příspěvek nebude povolen.

Pokud váš příspěvek nebude schválen nebo poruší pravidla, o tomto budete prostřednictvím Facebooku informování.

Pro váš přehled v BOZP

Jsme “bezpečáci” z praxe. Na vlastní kůži jsme pocítili dopady pracovních úrazů, požárů a jiných havárií. Na online informacích pro vás, pracujeme ve svém volném čase a naším cílem je co nejvíce dopomoci šíření, u nás zatím dost špatného, povědomí o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci.

Někdy sdílíme až značně drastická videa či fotografie. Jediným cílem ale je, vzdělávat všechny členy, upozornit na to, jak může dopadnout porušení pravidel v praxi a pokud možno takovému porušování zavčas zabránit. Přehled a popis toho, co jsme pro vás vytvořili, naleznete níže v podkapitolách.

Web BOZPforum.cz

Tento web je vytvořen pro všechny zájemce o informace o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci a všech souvisejících oblastí. Web sestává a nabízí vám tyto své hlavní části:

  • diskusní fórum (určeno široké veřejnosti ke sdílení zkušeností či získávání odpovědí na své problémy v BOZP a se skrytou části vyhrazenou odborníkům na BOZP);
  • online magazín BOZP (nabízí podrobné informace k jednotlivým oblastem BOZP);
  • sekce foto / video (slouží jako databáze fotografií a videí, zachycujících špatnou, ale i správnou praxi v BOZP);
  • katalog odborníků (slouží k vyhledání odborníka na konkrétní oblasti BOZP);
  • přehled pořádaných akcí (slouží ke zveřejňování a prezentaci zajímavých akcí zaměřených na problematiku BOZP).

Nechcete, aby vám z webu něco důležitého uniklo? Přihlaste se k odběru novinek (ne spamu).

Facebook stránka: “Bezpečnost práce”

Díky Facebook stránce vás pravidelně upozorňujeme na nastalé pracovní úrazy a jiné mimořádné události.

Facebook skupina: “Bezpečnost práce”

Prostřednictvím skupiny vás budeme informovat o nastalých pracovních úrazech a jiných mimořádných událostech, ale, především, vy sami budete moci s ostatními sdílet své zážitky z vlastních pracovních úrazů.

Facebook skupina: “Bezpečnost práce požární ochrana – ptejte se diskutujte raďte”

Skupina byla založena jako poradna bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Pokud se chcete na cokoliv z této problematiky zeptat a získat odbornou odpověď, pak je určena právě vám. Slouží zejména k diskusi nad povinnostmi plynoucími z právních předpisů BOZP a souvisejících oblastí, zejména požární ochrany.

Facebook skupina: “Bezpečáci” – výměna zkušeností BOZP i PO

Skupina slouží k odborné diskusi profesionálů v bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. I proto je uzavřené a vstup do ní je umožněn výhradně ověřeným odborníkům.

Facebook skupina: “Pracovní úraz”

Skupina pracovní úraz slouží ke sdílení zkušeností a získávání rad o konkrétních, již nastalých pracovních úrazech. Cokoliv vás bude ke konkrétnímu úrazu zajímat, patří sem. Pomáháme jak zaměstnancům, tak i zaměstnavatelům. Chceme, aby vše probíhalo spravedlivě, dle práva.

Díky, že jste s námi!

BOZPforum.cz (redakce)
DĚLÁME PRACOVNÍ SVĚT BEZPEČNĚJŠÍM! [BOZPforum.cz]
Naším cílem je šířit povědomí o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci, požární ochraně a všech souvisejících oblastech. Informovat o novinkách, možnostech a řešeních, ale také o důsledcích ignorování pravidel jak ze strany zaměstnavatelů, tak i samotných zaměstnanců.

Máte zájem spolupracovat? Napište: [email protected]
follow me

Byl pro vás příspěvek užitečný?

Hodnotit mohou pouze registrovaní uživatelé. Score: 0 / 5. Počet hodnotících: 0

Doposud nikdo nehodnotil. Buďte první, kdo příspěvek ohodnotí.

Pokud se vám příspěvek líbil...

Sledujte nás také na sociálních sítích.

Omlouváme se, že pro vás nebyl tento příspěvek užitečný a děkujeme za vaši zpětnou vazbu.

Pojďme tento článek vylepšit!

Řekněte nám, co bychom mohli vylepšit?

nAPIŠTE NÁM SVŮJ NÁZOR

Odběry
Upozornit na
guest


0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
BOZPforum.cz - logo
O nás
BOZPForum.cz je největší komunitní portál zaměřující se na problematiku bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v Česku a na Slovensku, jehož hlavním cílem je šířit povědomí o bezpečnosti.
Portál je určen nejen k diskusi odborníků, ale také celé široké veřejnosti, která má zájem na zajištění bezpečnosti a na aktuálních, odborných a relevantních informacích z tohoto oboru, ale také mnohých dalších. Na BOZPForum.cz nenajdete pouze diskusní prostor, ale také informace, články a zajímavosti ze světa bezpečnosti, fotografie, videa a nabídku zajímavých kurzů a seminářů.

Kontaktujte nás: [email protected]
Copyright: Ing. Vít Hofman 2023
Vytvořeno k záchraně životů!
apartmentfile-addgraduation-hatuserscalendar-fullbubblechevron-down
0
Sdělte ostatním svůj názor!x
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram