BOZPforum.cz Magazín Logo

Poradna BOZP – vše, co potřebujete o bezpečnosti vědět

Mohlo by vás také zajímat
12. 10. 2019
Ing. Vít Hofman
Témata:
Štítky:

Už tomu bude pomalu rok, co vzniklo BOZPforum.cz. Za tu dobu se toho mnoho událo. Jedno však zůstává. BOZPforum.cz plní svou původní myšlenku a stává se oporou nejen každému zaměstnavateli, vedoucím zaměstnancům, zaměstnancům, ale také odborníkům na problematiku bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a všech souvisejících oblastí. BOZPforum.cz slouží mimo jiné jako poradna BOZP.

Proč to děláme? Proč je poradna BOZP důležitá?

V BOZPforum.cz věříme, že problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci je natolik významná a přesto komplikovaná, že šířit informace, osvětu, zkušenosti, prakticky jakoukoliv formou, je přínosné. Zákonodárci při přípravě právních předpisů s odbornou veřejností snad vůbec nekomunikují, protože v předpisech se těžce orientují i odborníci a laik prakticky nemá šanci.

Je proto velmi důležité, aby kdokoliv a kdykoliv měl šanci, informace, které hledá a potřebuje, získat. I proto BOZPforum.cz a naše poradna BOZP stojí na několika hlavních pilířích.

Poradnu BOZP tvoří komunita a diskusní fórum

BOZPforum.cz je tvořeno širokou komunitou, jejíž členové si dokáží vzájemně pomoci. Připojit se k této, v Česku zdaleka největší komunitě kolem BOZP, může každý. Připojte se ke komunitě a využijte potenciál, který vám tato “poradna BOZP” dává, na maximum. Učinit tak můžete zapojením se:

Online magazín BOZP – studnice informací a novinek

Součásti webu bozpforum.cz je také online magazín zaměřený na témata bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a souvisejících oblastí, jako je zejména požární ochrana, hygiena práce, první pomoc, problematika technických zařízení apod.

Díky online magazínu můžete najít a dočíst se odborné rady, výklady a názory, za které byste jinak museli platit odborníky. Můžete se dozvědět o novinkách, změnách právních předpisů, moderních způsobech řešení rizik.

Aby vám nic neuniklo, můžete se rovněž přihlásit k odběru novinek.

Foto a video databáze BOZP

Připravujeme pro vás unikátní foto a video databázi, zachycující zejména porušení předpisů BOZP a důsledky, které z těchto porušení plynou.

Jako “bezpečáci” z praxe si moc dobře uvědomujeme, že právě záběry reálně nastalých pracovních úrazů a provozních nehod, mohou sloužit jako ta nejlepší prevence. Shodují se na tom i mnozí zaměstnanci.

Jde o silné morální dilema. Ukázat neštěstí druhých? V běžných situacích jsme proti, ale pokud má toto pomoci zachránit životy a zdraví dalších osob, jsme pro.

Pokud je totiž na proběhlém pracovním úraze něco pozitivního, pak je to právě možnost poučit se z provedených chyb a předejít opakování úrazu.

I proto se zde na webu objevují videa a fotografie bez cenzury. Na videa či fotografie, které zachycují násilný obsah, je však důrazně upozorněno. Tato databáze se tak stává velmi významnou součástí celého projektu a poradna BOZP díky ní získává nový rozměr.

Katalog odborníků

Naše poradna BOZP je tvořena velkým počtem odborníků na BOZP, zejména odborně způsobilými osobami v prevenci rizik. Tito odborníci, se dle vlastního uvážení, mohou registrovat do katalogu odborníků BOZP a kdokoliv je pomocí katalogu může oslovit.

Poradna BOZP je tu pro vás! Zkusíte to s námi?

Chceme být oporou každému, kdo má s bezpečnostní a ochranou zdraví při práci nějaký problém či v ní má nejasnost. Nebuďte lhostejní ke svému zdraví a ani ke zdraví dalších osob, kterých se dotýká vaše jednání či opomenutí při práci.

Zapojte se do poradny BOZP. Podělte se o vlastní zkušenosti, názory. Pošlete nám fotografii, video. Ptejte se, diskutujte. Mluvte o BOZP. Zvykněte si na to, že BOZP je tu zejména pro vás. Naštěstí nežijeme v zemi, kde se do práce chodí riskovat život. Žijeme v zemi, kde má každý právo, vrátit se celý a zdraví zpět domů. Bezpečnost je v našich vlastních rukou a zpravidla jen naše neznalost je tím, co způsobí pracovní úraz.

Děkujeme.

Ing. Vít Hofman
Ing. Vít Hofman Specialista BOZP a PO
Odborně způsobilá osoba k zajišťování úkolů prevence rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, technik požární ochrany Ing. Vít Hofman | SAW [IČO: 020 65 681]
Podnikající fyzická osoba Autor projektu BOZPforum.cz Motto: Kdybych dělal jen to, co umím, tak bych neuměl nikdy nic!
follow me

Byl pro vás příspěvek užitečný?

Hodnotit mohou pouze registrovaní uživatelé. Score: 0 / 5. Počet hodnotících: 0

Doposud nikdo nehodnotil. Buďte první, kdo příspěvek ohodnotí.

Pokud se vám příspěvek líbil...

Sledujte nás také na sociálních sítích.

Omlouváme se, že pro vás nebyl tento příspěvek užitečný a děkujeme za vaši zpětnou vazbu.

Pojďme tento článek vylepšit!

Řekněte nám, co bychom mohli vylepšit?

nAPIŠTE NÁM SVŮJ NÁZOR

Odběry
Upozornit na
guest


0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
BOZPforum.cz - logo
O nás
BOZPForum.cz je největší komunitní portál zaměřující se na problematiku bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v Česku a na Slovensku, jehož hlavním cílem je šířit povědomí o bezpečnosti.
Portál je určen nejen k diskusi odborníků, ale také celé široké veřejnosti, která má zájem na zajištění bezpečnosti a na aktuálních, odborných a relevantních informacích z tohoto oboru, ale také mnohých dalších. Na BOZPForum.cz nenajdete pouze diskusní prostor, ale také informace, články a zajímavosti ze světa bezpečnosti, fotografie, videa a nabídku zajímavých kurzů a seminářů.

Kontaktujte nás: [email protected]
Copyright: Ing. Vít Hofman 2023
Vytvořeno k záchraně životů!
apartmentfile-addgraduation-hatuserscalendar-fullbubblechevron-down
0
Sdělte ostatním svůj názor!x
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram