BOZPforum.cz Magazín Logo

Kampaň: “Dokaž, že to jde i jinak!”

Mohlo by vás také zajímat
12. 2. 2020
Ing. Vít Hofman
Témata:
Štítky:

Na internetu je k nalezení nepřeberné množství fotografií, videí nebo i textů, popisujících či zachycujících špatnou praxi z pohledu BOZP, resp. porušení předpisů. Podobně jsou na tom noviny, rádia nebo televize, které v souvislosti s bezpečností znají vesměs jen pracovní úrazy. Navíc povětšinou informují jen o těch nejtragičtějších úrazech, s potenciálem vysoké sledovanosti. I my, zde na webu, se snažíme ostatní upozornit na rizika pomocí zdokumentovaných pracovních úrazů nebo špatné praxe.

Naše kampaň: “Dokaž, že to jde i jinak” si klade za cíl tento stereotyp změnit!

O co nám jde?

Ve společnosti jsou hluboce zakořeněné, často historické, či lidově vytvořené nebo spíše znetvořené, pracovní postupy, které ignorující zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci či jiné rizikové a nebezpečné stavy.
Mnozí zaměstnanci tyto nevhodné postupy a stavy dokonce považují za jediné správné. Jiní se bojí změn.
Výmluv, proč práci nejde vykonávat bezpečně, se vždy najde dostatek.

Přečtěte si několik otevřených názorů k BOZP z Facebook diskusí

Výše uvedené uvažování chceme změnit! Není normální domnívat se, že jinak, než nebezpečně, pracovat nelze!

Cílem kampaně je ukázat všem, že bezpečně pracovat lze. Ukázat, že bezpečné pracoviště není nic nereálného a nedosažitelného a že bezpečné pracoviště je normální. Ukázat, že chránit si při práci své zdraví, je nejen normální, ale že by mělo jít o morální povinnost každého zaměstnance! Bez vás to ale nepůjde!

Jak toho chceme dosáhnout?

Jak někoho nejlépe přesvědčit? Ukázat mu!

A přesně o to nám jde. Chceme ukázat a šířit zejména fotografie, videa, ale i příběhy vás – zaměstnanců, kteří si vážíte vlastního zdraví!

Co po vás žádáme?

Uplatňujete při své práci, na svém pracovišti, zásady BOZP? Pracujete odpovědně, svědomitě a bezpečně? Patří i váš zaměstnavatel mezi ty odpovědné, který nestrpí porušování předpisů?

Vyfoťte, natočte nebo jinak zdokumentujte svou správnou praxi! A podělte se o ni s ostatními.

Pošlete nám svá videa, fotografie, příběhy a my se postaráme, aby je vidělo co nejvíce lidí. Je potřeba, aby mezi tou nepřebernou změtí všeho špatného, začalo jít vidět i to dobré!

Všude je k vidění hromada špatné praxe – pojďme to společně otočit. Dokažme, že Češi umí pracovat i bezpečně!

Poslat fotografii / video

O co máme zájem především?

Kampani nejlépe poslouží vaše autorské příspěvky, ať už fotografie či videa, která zachycují správnou praxi.

Může jít o zachycení správného používání osobních ochranných pracovních prostředků (OOPP), o fotografie bezpečného pracoviště, pomůcek či technologií, podporujících bezpečnost práce nebo jakékoliv vaše zlepšováky, které pomáhají zabránit pracovním úrazům či nemocem z povolání.

Vyfoťte svou ruku při manipulaci s nasazenou rukavicí. Vyfoťte kolegu, jak používá ochranné brýle nebo se obléká do postroje k ochraně proti pádu. Vyfoťte, jak se v motorovém vozíku poutáte bezpečnostním pásem. Vyfoťte značení vašich komunikací, správné stohování a skladování. Vyfoťte výbavu vaší lékárničky či zřízený Safety Point. Vyfoťte či se natočte při jakékoliv bezpečně vykonávané činnosti, která souvisí s BOZP, ale i s požární ochranou!

Při fotografování však vždy myslete na vlastní bezpečnost a nikdy nepořizujte fotografii na úkor bezpečnosti své nebo kohokoliv jiného!

Co se bude s vámi zaslanými zdroji dít?

Vaše fotografie, videa nebo příspěvky budou průběžně zveřejňovány zde, na webu, pod hlavičkou kampaně: “Dokaž, že to jde i jinak!” Z fotografií a případně i videí vznikne jednotná galerie. Zaslané příspěvky budou rovněž sdíleny na našich sociálních sítích a mohou být sdíleny na spřátelených webech nebo webech mediálních partnerů – vždy však pouze za účelem podpory kampaně, nikoliv např. pro marketingové účely!

Kdo se může zapojit?

Zapojit se může jednotlivec zaměstnanec, OSVČ, ale i společnost. Zapojit se můžete jak anonymně, tak i s uvedením vašeho jména nebo názvu společnosti, které bude následně uvedeno u příspěvku.

Hledáme mediální partnery

Zaujala vás naše kampaň a rádi byste ji mediálně podpořili? Neváhejte nás kontaktovat a domluvíme se na formě spolupráce. Napište na [email protected].

Podporou kampaně pomůžete s prevencí pracovních úrazů, nemocí z povolání, mimořádných událostí a vůbec s podporou správné praxe v oblasti BOZP a PO v ČR!

Buď u změny i ty!

Ukaž ostatním, že to jde i jinak!
Dokaž, že to jde i bezpečně!

Ing. Vít Hofman
Ing. Vít Hofman Specialista BOZP a PO
Odborně způsobilá osoba k zajišťování úkolů prevence rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, technik požární ochrany Ing. Vít Hofman | SAW [IČO: 020 65 681]
Podnikající fyzická osoba Autor projektu BOZPforum.cz Motto: Kdybych dělal jen to, co umím, tak bych neuměl nikdy nic!
follow me

Byl pro vás příspěvek užitečný?

Hodnotit mohou pouze registrovaní uživatelé. Score: 0 / 5. Počet hodnotících: 0

Doposud nikdo nehodnotil. Buďte první, kdo příspěvek ohodnotí.

Pokud se vám příspěvek líbil...

Sledujte nás také na sociálních sítích.

Omlouváme se, že pro vás nebyl tento příspěvek užitečný a děkujeme za vaši zpětnou vazbu.

Pojďme tento článek vylepšit!

Řekněte nám, co bychom mohli vylepšit?

nAPIŠTE NÁM SVŮJ NÁZOR

Odběry
Upozornit na
guest


0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
BOZPforum.cz - logo
O nás
BOZPForum.cz je největší komunitní portál zaměřující se na problematiku bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v Česku a na Slovensku, jehož hlavním cílem je šířit povědomí o bezpečnosti.
Portál je určen nejen k diskusi odborníků, ale také celé široké veřejnosti, která má zájem na zajištění bezpečnosti a na aktuálních, odborných a relevantních informacích z tohoto oboru, ale také mnohých dalších. Na BOZPForum.cz nenajdete pouze diskusní prostor, ale také informace, články a zajímavosti ze světa bezpečnosti, fotografie, videa a nabídku zajímavých kurzů a seminářů.

Kontaktujte nás: [email protected]
Copyright: Ing. Vít Hofman 2023
Vytvořeno k záchraně životů!
apartmentfile-addgraduation-hatuserscalendar-fullbubblechevron-down
0
Sdělte ostatním svůj názor!x
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram