BOZPforum.cz Magazín Logo
Štítky:

Málo kdo to ví, ale nápad na založení online komunitní platformy pro lidi se zájmem o bezpečnost, se v mé hlavě zrodil již přibližně koncem roku 2012. V počátcích jsem neměl žádné tušení, jak začít a ani jak vyřešit asi milion a jeden problém, vedoucí k tíženému výsledku.
Ale začal jsem. Začal jsem krůček za krůčkem budovat svůj sen, který měl pomáhat všem.

Začátkem roku 2013 jsem spustil svůj první web. Šlo spíše o osobní blog, který sloužil nejen k nabídce mých služeb, ale zejména také jako informační blog. Psal jsem prakticky denně. Články odrážely mé zkušenosti nebo jsem se jimi snažil vysvětlovat úskalí konkrétních právních předpisů. Myslím, že jsem byl v té době opravdu jeden z mála, kdo nezištně fungoval na poli osvěty bezpečnosti práce.

Postupně jsem si všímal, že blog má stále vyšší a vyšší čtenost a hromadily se zajímavé dotazy, náměty na další články, ale také velmi pozitivní zpětná vazba a poděkování. Věděl jsem tedy, že jdu správným směrem.

První diskusní fórum

Postupně, přibližně koncem roku 2013, jsem na blog přidal i diskusní fórum. Nebylo dokonalé, přesto si troufnu říct, že v té době bylo úspěšné. Na fórum se registrovalo několik odborníků, kteří ochotně radili tazatelům. Pro technickou náročnost a celkové obtíže s webem, jsem však musel fórum přibližně koncem roku 2014 zrušit.

Blog jsem postupně několikrát vylepšil. Spoustu dřívějších článků sjednotil. Přidal jsem také e-shop a vše se pomalu transformovalo až do dnešní podoby (www.sawuh.cz), kdy web sice stále pomáhá a poskytuje, doufám, zajímavé informace čtenářům, ale slouží především jen jako má profesní vizitka.

První online magazín BOZP

Přibližně v polovině roku 2014 jsem se rozhodl založit svůj první regulérní online magazín. Oslovil jsem přední odborníky v ČR s žádostí o pomoc a podporu. Asi jsem byl ještě hodně naivní. Všichni spolupráci odmítli nebo, to je přesnější, mě prostě ignorovali. Po přibližně půl roce snažení, jsem musel celý projekt odpískat, jelikož toho zkrátka na jednoho bylo až příliš.

Jak nuceně ukončené diskusní fórum, tak neúspěšný online magazín, pro mě byly velkou zkušeností.

E-shop BOZPkestazeni.cz a Facebook skupina “Bezpečáci”

Sbíral jsem další zkušenosti a snažil se také profesně dozrát. Začátkem roku 2016 jsem se rozhodl založit regulérní e-shop se vzorovou dokumentací BOZP ke stažení (www.bozpkestazeni.cz).

E-shop měl nejen pomáhat začínajícím “bezpečákům” nebo zaměstnavatelům, ale měl mně také vytvořit pevnou půdu pod nohami při přípravě nového projektu – “BOZPforum.cz”. Nabíral jsem další zkušenosti, dovednosti.

V září 2016 jsem se rozhodl využít potenciálu Facebooku a založil jsem uzavřenou odbornou diskusní skupinu: “Bezpečáci” – výměna zkušeností BOZP i PO a usilovně jsem pracoval na hledání nových členů.

Založení BOZPforum.cz

Až koncem roku 2018 padlo rozhodnutí projekt “BOZPforum.cz” rozpohybovat.

Nejprve vzniklo diskusní fórum, poměrně vlažně přijaté. Následně jsem přidal databázi videí zachycujících špatnou, ale i správnou praxi v BOZP a přibližně v březnu 2019 vznikl i online magazín.

To už jsem naštěstí znal správné lidi, ochotné přiložit ruku k dílu a pomoci. Velkým přínosem bylo zahájení spolupráce se stránkou Martina Valdhanse Bezpečnost práce a následné společné založení Facebook skupiny Bezpečnost práce.

Dnes je korona rok 2020 a projekt BOZPforum.cz se těší oblibě a značnému zájmu, s měsíční návštěvností v řádu desítek tisíc.

BOZPforum.cz dnes sestává z několika celků, kterými jsou:

a dostává tak podobu mé přibližně 8 let staré vize.

V současné době se dá tedy bez nadsázky říct, že skutečně tvoříme největší českou komunitu lidí se vztahem k BOZP. A já jsem vděčný, že můžeme této komunitě témata bezpečnosti přibližovat, dělat osvětu a snad i pomáhat s ochranou životů a zdraví.

Nápadů do budoucna je celá řada. Prioritou je však kvalita. Takže opět jako na začátku, hezky krůček za krůčkem.

Závěrem bych ještě odpověděl na stále častější otázku, které se mně dostává:

“A proč to vlastně děláš?”

“Protože mě to baví a naplňuje!”

Díky za vaši podporu i přízeň!

Ing. Vít Hofman
Ing. Vít Hofman Specialista BOZP a PO
Odborně způsobilá osoba k zajišťování úkolů prevence rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, technik požární ochrany Ing. Vít Hofman | SAW [IČO: 020 65 681]
Podnikající fyzická osoba Autor projektu BOZPforum.cz Motto: Kdybych dělal jen to, co umím, tak bych neuměl nikdy nic!
follow me

Byl pro vás příspěvek užitečný?

Hodnotit mohou pouze registrovaní uživatelé. Score: 0 / 5. Počet hodnotících: 0

Doposud nikdo nehodnotil. Buďte první, kdo příspěvek ohodnotí.

Pokud se vám příspěvek líbil...

Sledujte nás také na sociálních sítích.

Omlouváme se, že pro vás nebyl tento příspěvek užitečný a děkujeme za vaši zpětnou vazbu.

Pojďme tento článek vylepšit!

Řekněte nám, co bychom mohli vylepšit?

nAPIŠTE NÁM SVŮJ NÁZOR

Odběry
Upozornit na
guest


0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
BOZPforum.cz - logo
O nás
BOZPForum.cz je největší komunitní portál zaměřující se na problematiku bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v Česku a na Slovensku, jehož hlavním cílem je šířit povědomí o bezpečnosti.
Portál je určen nejen k diskusi odborníků, ale také celé široké veřejnosti, která má zájem na zajištění bezpečnosti a na aktuálních, odborných a relevantních informacích z tohoto oboru, ale také mnohých dalších. Na BOZPForum.cz nenajdete pouze diskusní prostor, ale také informace, články a zajímavosti ze světa bezpečnosti, fotografie, videa a nabídku zajímavých kurzů a seminářů.

Kontaktujte nás: [email protected]
Copyright: Ing. Vít Hofman 2023
Vytvořeno k záchraně životů!
apartmentfile-addgraduation-hatuserscalendar-fullbubblechevron-down
0
Sdělte ostatním svůj názor!x
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram