Práce v kuchyni  


Lukas
Reakcí: 51
Autorizovaný odborník
(@lukas)
Důvěryhodný člen
Přidal se: před 6 months

Zdravím,

chci se zeptat, mám správný postup, když budu navrhovat zařazení prac. činnosti  kuchařů/kuchařek (práce v kuchyni) do kat. č. 2, a to z důvodu pracovní polohy (č. 2) a zátěže teplem (č. 2)? V kategorizaci práce si nejsem nikdy jistý... 

5 Reakcí
Ing. Vít Hofman
Reakcí: 232
(@vit-hofman)
Vážený člen
Přidal se: před 11 months

Bez měření záleží opravdu na místní hygieně a navíc ještě také hodně na konkrétní úřednici.

Ale ktg. 2 z hlediska těchto faktorů určitě může být. Pozor také na fyzickou námahu. Ve většině profesionálních kuchyní se vaří ve 30l hrncích = 30 kg. Už toto samo o sobě může být důvodem pro ktg. 2 - fyzická zátěž. + Samozřejmě lokální svalová, které se kuchaři také jen tak nevyhnout.

Odpověď
2 Odpovědi
Lukas
Autorizovaný odborník
(@lukas)
Přidal se: před 6 months

Důvěryhodný člen
Reakcí: 51

O. K., děkuji za odpověď a pomoc.

Odpověď
Standa Šefčík
Autorizovaný odborník
(@standa)
Přidal se: před 6 months

Aktivní člen
Reakcí: 13

@lukas ja zarazuji fyzickou zatez, kde rozdeluju kuchare a kucharky, pak pracovni polohu a jinak nic. Lokalni svalovou maji kuchari v kategorii 1. Dneska chce hygiena merit kazdou kravinu. Udelam podrobny casovy snimek a popisu cinnosti. Lokalku ani zatez teplem nikde nemam a u nas ok.

Odpověď
Vladimír
Reakcí: 24
Registrovaný člen
(@motolada13)
Stálý člen
Přidal se: před 2 months

Mě teď nutili u monteru dřevo domku,lokalku merit,vibrace,hluk....

Pěkná pakárna a mrak zbytečných peněz v trapu

Odpověď
Tereza
Reakcí: 48
Autorizovaný odborník
(@tereza)
Stálý člen
Přidal se: před 6 months

Já bych jim tedy zátěž teplem nedávala, a pokud ano tak pouze na základě výsledků měření. 2,3 kat měli ve slévárně a to se teplo ze slitiny vs. teplo od sporáku srovnat nedá.

Odpověď
Sdílet: