Práce v kuchyni  


Lukas
Reakcí: 30
Autorizovaný odborník
(@lukas)
Stálý člen
Přidal se: před 3 měsíci

Zdravím,

chci se zeptat, mám správný postup, když budu navrhovat zařazení prac. činnosti  kuchařů/kuchařek (práce v kuchyni) do kat. č. 2, a to z důvodu pracovní polohy (č. 2) a zátěže teplem (č. 2)? V kategorizaci práce si nejsem nikdy jistý... 

2 Reakcí
Ing. Vít Hofman
Reakcí: 200
(@vit-hofman)
Vážený člen
Přidal se: před 8 měsíci

Bez měření záleží opravdu na místní hygieně a navíc ještě také hodně na konkrétní úřednici.

Ale ktg. 2 z hlediska těchto faktorů určitě může být. Pozor také na fyzickou námahu. Ve většině profesionálních kuchyní se vaří ve 30l hrncích = 30 kg. Už toto samo o sobě může být důvodem pro ktg. 2 - fyzická zátěž. + Samozřejmě lokální svalová, které se kuchaři také jen tak nevyhnout.

Odpověď
1 Odpověď
Lukas
Autorizovaný odborník
(@lukas)
Přidal se: před 3 měsíci

Stálý člen
Reakcí: 30

O. K., děkuji za odpověď a pomoc.

Odpověď
Sdílet:
Podpořte BOZPforum.cz sdílením: